De borstvoedingsvriendelijke Calma speenfles van Medela

Met de nieuwe fles Calma is er geen risico op tepel/speen verwarring: voor een probleemloze overgang van borst- naar flesvoeding en andersom. De speen is zo gemaakt dat deze alleen melk laat stromen als er gedronken wordt, net als bij borstvoeding. De baby is rustiger na de voeding, want met Calma drinkt, pauzeert en ademt je baby in een natuurlijk ritme. De baby regelt de hoeveelheid melk zelf, hierdoor is er maar één maat speen nodig.

calma_partsUit recent onderzoek in samenwerking met de onderzoekers van de Universiteit van West Australië is gebleken dat vacuüm een belangrijke rol speelt bij borstvoeding. Baby´s leren al snel dat ze in hun mondje een vacuüm moeten opbouwen en dat daardoor de moedermelk begint te stromen.

Wanneer een kindje een fles met een standaardspeen krijgt, leert het een andere techniek aan dan bij borstvoeding. De melk stroomt ook alseenkindje niet zuigt en de melk stopt niet met stromen wanneer de baby eigenlijk even wil pauzeren. Hierdoor kan de baby zich gemakkelijk verslikken en wordt het voor uw kindje moeilijk omregelmatig te ademen.

Voor een moeder die op zoek is naar de beste voedingsoplossing, om haar baby haar afgekolfde moedermelk te voeden, is Calma een ideale oplossing. MetCalma kunnen baby's net zo kunnen zuigen, slikken en ademen als bij borstvoeding. Zowel bij het drinken aan de borst als bij het drinken met Calma moet de baby een vacuüm opbouwen in zijn of haar mondje, om de melk te laten stromen. De melkstroom stopt, net als bij het drinken aan de borst, zo gauw als uw baby stopt met zuigen.

Net als bij borstvoeding, kan je baby:

  • In het natuurlijke ritme drinken en pauzeren;
  • Regelmatig en rustigademen;
  • Zijn of haar unieke vacuüm opbouwen door een combinatie van tong- en kaakbewegingen;
  • Zijn of haar natuurlijke zuiggedrag behouden, zodat het voor de baby gemakkelijk is om van drinken aan de borst over te gaan op drinken met Calma en daarna gewoon weer terug kan aan de borst.

Bestellen